Algemeen

MIJN BETROKKENHEID BIJ HET RAS LOOPT OP HET EIND !

IK HEB DAAROM NU BIJ EEN VAN DE LAATSTE NESTEN ALLES OPGESCHREVEN WAT IK WEET VAN HET FOKKEN IN DE HOOP DAT ANDEREN ER MOGELIJK BAAT BIJ HEBBEN !!!!

Dit is het nest dat ik beschrijf. Geboren op 14 april  jongstleden.5 reuen en 2 teven. Er zijn nog reuen beschikbaar.

Vigilats´s bestaat ongeveer veertig jaar. Destijds werd de eerste oes, Reeuwijk´s Dear Tom Todd bij Mevr. Backx-Bennink gekocht onder de voorwaarde dat er mee geshowd zou moeten worden. De allereerste keer dat ik een show bezocht was ik erg verbaasd hoe het daar toeging. Ik zag mensen ontzettend borstelen en smeerseltjes op de vacht strijken om de hond maar zo mooi mogelijk te laten lijken. Er was en werd ook veel aan de vacht geknipt. Ik was heel erg verbaasd! Een wereld die absoluut niet de mijne was , (dacht ik). Maar toen…. Tot mijn grote verbazing werd ik beste van het ras !!!!! Succes verandert kennelijk mensen! Bij mij wel. Het was verslavend. Ik ging me verdiepen in het ras, de show , het fokken en alles wat daar mee samenhangt en twee jaar later bood mevr. Backx mij een teefje aan op fokkersvoorwaarde. Dit was het begin en vanaf dat moment was alles oes wat de klok sloeg . Ik bedacht een kennelnaam VIGILAT’s . De naam moet iets persoonlijks hebben en ik koos vigilat’s omdat op het embleem op mijn pet ( ik werkte toen bij de politie) stond Vigilat ut quiescant . Hetgeen betekent, “Wij waken terwijl U slaapt” Vigilat’s betekent “Waakzaamheid”. In de jaren die volgden was ik voorzitter van de oescn, deed een tijdlang de redactie, kwam terecht in commissies van de Raad van Beheer, schreef een boek over het ras fokte regelmatig nestjes, ging Europa in en was heel sterk betrokken bij de oprichten van de Euro-oes. Ik hielp diverse fokkers “op gang” . Ik gaf borsteldemonstraties en werd een fanatieke bezoeker van tentoonstellingen en boekte daar veel resultaat. Tientallen nationale en internationale kampioenstitels werden behaald en de bekendheid van Vigilats in Europa was onder de bobtailliefhebbers alom! Het ging zelfs zover dat ik vanwege van mijn verdiensten voor het ras, werd voorgedragen en benoemd als Ridder in de orde van Oranje Nassau. We lopen nu gezien onze de leeftijd tegen het eind van de “carrière”. Er komt nog wel een nestje bij een teefje dat ik heb uitgezet.
Mijn laatste activiteit is nu dat ik in deze blog nog veel ervaring over het fokken op schrijf in de hoop dat ik nog wat kan bijdragen aan beginnende fokkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *